Road to Terschelling (4)

Op weg naar de Berenloop Marathon (deel 4)

(vervolg van deel 3)

De dag van het GROTE DOEL komt nu wel heel dichtbij. Over een week klinkt de misthoorn op Terschelling, wat het startsein is voor mijn derde marathon. Alle tijd nu voor wat wel eens een bovengemiddeld positief blogje kan worden!

Als leesvoer was het ongetwijfeld een stuk spannender geweest als er wat diepe downs te betreuren waren. Maar wat is mijn voorbereiding lekker en wat lopen de trainingen goed. Waar de eerste 25 kilometerrun drie maanden geleden, net als bij de eerdere voorbereidingen, veel te lang en vermoeiend aanvoelde, loop ik de wekelijkse 30 km+ runs nu zo enorm makkelijk. Met gemiddeld zo’n 115 kilometer per week, blijft ook het tempo in de intervaltrainingen nog op peil. Tijdens de generale repetitie van 36 kilometer, twee weken geleden, moest ik mezelf afremmen. Dan zit het met de vorm nog steeds goed dus.

Dat is ook hetgeen wat de marathon voor mij zo mooi maakt. Natuurlijk, het gaat uiteindelijk om de dag van de race zelf, dan is het hopen dat alles samenvalt. Maar in de voorbereiding, geniet ik er juist ook zo van dat je zo makkelijk, zoveel kilometers kunt maken. Je lijf iedere week sterker voelt worden en je de vorm echt voelt toenemen.

Met een redelijk volle bak vertrouwen ga ik dus de Wadden op. Want naast de trainingen, heb ik er deze keer voor gekozen om iets vaker, iets dieper te gaan tijdens enkele wedstrijdjes. En ook hier geen enkele tegenslag te betreuren… (saai!). Sterker nog: ik heb nog een dikke halve minuut van mijn PR op de halve marathon kunnen afhalen in ‘de road to’. In de overige wedstrijden ben ik zeker niet voluit gegaan en verliep iedere race boven verwachting goed.

De kilometers zitten erop. Gedaan wat ik wilde doen. De komende week is het taper time. Nog even fris en fit in de marathoncocon proberen te blijven, een paar goede nachten pakken en de drang zien te weerstaan om de hardloopschoenen uit kast te pakken (uitdaging!). Aftellen, aftellen, aftellen. Vrijdag de boot op, twee dagen ‘acclimatiseren’ op het eiland, een raceplan bespreken met de trouwe, meereizende supporters en dan knallen. Het doel? Fris finishen, genieten en enigszins voorin mee zien te strijden. Een eerste plaats zoals tijdens de Kleine Berenloop (10 km) vorig jaar zal het zeker niet worden. Maar de top 10 zou heel leuk zijn. De eindtijd is niet zo belangrijk deze keer en zal hoofdzakelijk afhangen van de weersomstandigheden. Maar onder de drie uur wil ik zeker binnen lopen. Over iets meer dan een week, weten we meer!

Foto boven: Trailrunning Events

 

2 gedachten over “Road to Terschelling (4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s