Een nieuwe speeltuin

Exact 17 jaar heb ik in de mooiste hardloopstad van Nederland gewoond; Breda. Duizenden kilometers heb ik hier de afgelopen jaren gelopen. Voor iedere training altijd het perfecte rondje te vinden, voor de afwisseling altijd een andere ondergrond voorhanden. Start en finish altijd voor mijn eigen voordeur. Ronddwalen door de historische binnenstad, rustige rondjes langs de singels. Omgeven door groen en uitgestrekte polders. De vele loopgroepen, lieve mensen en een fraai gelegen atletiekbaan bij mijn club AV Sprint.

Voor de lange duurlopen richting de Galderse Meren, of over bospaadjes richting de omliggende gehuchten Strijbeek, Galder, Chaam en Ulvenhout. Uitzichten die nooit zijn gaan vervelen. Tientallen kilometers langs het water van De Mark, met af en toe een paar koeien die op de weg liggen. En het oh zo fijne, heerlijke, altijd andere en geliefde Mastbos op 10 minuutjes inlopen afstand van mijn huis…

Vrijwel wekelijks de keuze uit sterk bezette wedstrijdjes in de directe omgeving. Steevast tot in de puntjes geregeld. De meest enthousiaste supporters langs de lijn. Organisator van verreweg de meest sfeervolle en gezellige hardloopwedstrijd van het land (Bredase Singelloop)…

Ja ik ga Breda, de mooie hardloopstad Breda, absoluut missen.

Maar gelukkig krijg ik er iets heel moois voor terug. In onze hoofdstad mag ik weer op zoek naar nieuwe rondjes. En met de dijken aan het Ijmeer en Markermeer in de achtertuin, de groene weilanden achter Amsterdam-Noord, de nog rustige grachten op een vroege zondagochtend, ‘workout hotspot’ Vondelpark, het rauwe NDSM terrein en ietsje verderop ook nog eens het Amsterdamse Bos, komt dat denk ik best wel goed. Na 17 jaar mag ik weer een nieuwe speeltuin ontdekken.

Speeltuin - NDSM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s