Road to Terschelling (2)

Op weg naar de Berenloop Marathon (deel 2)

(vervolg van deel 1)

De eerste 5 weken marathonvoorbereiding zitten er op. Met loopjes in 3 landen,  op 7 verschillende plekken, 2 wedstrijdjes, de eerste 110 km+ week en variërend terrein van bergtop tot kuststrook, in ieder geval een afwisselende en geslaagde start!

Omdat ik net verhuisd ben van het mooie Zuiden naar onze (ook zo mooie) hoofdstad, ben ik op dit moment nog even clubloos. En dus ook trainerloos. Op basis van mijn eerdere marathonvoorbereidingen, ben ik dus zelf gaan puzzelen en heb ik een schema gemaakt. Ik ben verre van een expert op dit gebied, maar de twee marathons die ik heb gelopen ben ik goed doorgekomen. Waarom zou je dus niet kiezen voor een zelfde soort voorbereiding?

Het schema lag al een aantal weken klaar (#eeuwigenaltijdgestructureerd #loopautist #eengoedevoorbereidingisaltijdhethalvewerk). En ik had ook gewoon zin om weer ergens concreet naar toe te trainen.

Omdat ik graag weer deel wilde nemen aan de 27 km lange Trail des Fantômes in La Roche-en-Ardenne, ben ik al wat vroeg begonnen met het maken van wat extra kilometers. Het kost wat pijntjes en levert wat spierpijn op. Maar mentaal gezien vallen de nog komende heuvelltrainingen, compleet in het niet bij deze trailrun. Vette winst dus.

Geen lastige heuveltrainingen meer dus! Dat dacht ik althans… tot ik in Sardinië zat. Super mooi eiland, maar veel lange vlakke wegen vind je er niet. En omdat lopen in het buitenland nu eenmaal een must is, toch maar de schoenen aangetrokken in het bergdorp (Dorgali) waar de eerste dagen vakantie werden doorgebracht. En met een temperatuur die iedere dag oploopt tot 35 graden, betekent het dus ook dat uitslapen er niet inzit. Wekkertje zetten om 6.15 uur. Auw. Maar dat ben je gelukkig heel snel vergeten als je de zon ziet opkomen, 10 verschillende tinten oranje-geel ontdekt in de lucht, uitkijkend over de vallei en het ruige Supramonte gebergte op de achtergrond.

Een week na terugkomst uit Sardinië stond er wederom een wedstrijdje op de planning. In Noordwijk aan Zee werd voor de eerste keer een trailrun door het ‘Hollands Duin’ gebied georganiseerd. Mul zand, bospaadjes, hoogteverschillen: zeer vergelijkbaar dus met dé wedstrijd in november. Met al 80 kilometer in de benen die week, was de 20km trail door de duinen en over het strand, met name bedoeld als een luxe training. Een echte wedstrijd kon je het eigenlijk niet noemen, maar mooi was het zeker.

Tot nu toe gaat alles dus lekker. Geen pijntjes, geen spierpijn, volop energie. Houden zo. Op naar twee Amsterdamse zondagen! De 30 van Noord en de Dam-tot-Dam loop.
Hollandse Duin Trail 2017 - blog
Foto: Boswachter Mark (Staatsbosbeheer) 

Een gedachte over “Road to Terschelling (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s